Termeni și condiții

Termenii şi condiţiile de utilizare a site-ului www.rtec.md se aplică tuturor utilizatorilor. Va solicităm să citiţi cu atenţie Termenii și condiţiile de utilizare ale acestui site, prezentate în continuare. Atât accesul cât şi vizitarea acestui site de către dumneavoastră se face cu respectarea Termenilor și condițiilor de utilizare şi implică acceptul dumneavoastră clar cu privire la aceştia şi presupune întreaga înţelegere dintre părţi.


1. Informaţii despre site.

Î.M. Regia transport electric (în continuare numită RTE) cu sediul în mun. Chișinău, str. Mitropolitul Dosoftei, 146, are calitatea de autor, proprietar şi administrator al site-ului www.rtec.md. Acesta este site-ul oficial al RTE şi are obiectivul de a asigura o mai mare transparenţă şi o bună înţelegere a activităţii RTE. www.rtec.md prezintă informaţii despre RTE şi activitatea curentă a companiei.

2. Drepturi de autor

Atât conţinutul cât şi design-ul www.rtec.md, împreună cu bazele de date accesate prin intermediul său sunt proprietatea RTE care este realizatorul site-ului.

a) Toate informaţiile publicate pe site de către RTE sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind RTE sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către RTE „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor’.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul www.rtec.md vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

– În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este RTE (ex.: „potrivit RTE, ‘informează RTE” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza ‘Integral pe www.rtec.md’ (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către www.rtec.md.

d) În cazul în care utilizatorul constată că un material publicat pe site-ul www.rtec.md încalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, este rugat să sesizeze acest fapt printr-un mesaj trimis către RTE.

3. Modificări ale continuţului site-ului şi ale Termenilor şi condiţiilor de utilizare RTE, având calitatea de autor/proprietar/administrator al site-ului www.rtec.md îşi rezervă dreptul de a modifica si actualiza în orice moment informaţia prezentată pe acest site, precum şi Termenii si conditiile de folosire, fără vreo notificare anticipată. Din acest motiv, vă rugăm sa vizitaţi periodic această pagină pentru a revedea termenii si condiţiile pe care aţi agreat să le respectaţi. Continuarea utilizării site-ului după realizarea acestor modificări implică acceptarea în totalitate a acestor modificări

4. Navigare şi responsabilităţi

Navigarea pe site-ul www.rtec.md nu este condiţionată. Utilizatorul foloseşte site-ul www.rtec.md pe propriul risc. RTE nu este răspunzător pentru prejudicii directe sau indirecte şi în special pentru daune materiale, pierderea de date sau de program, pierderi financiare, rezultate din accesul sau utilizarea acestui site. Informaţia conţinută este prezentată fără nici o garanţie, de nicio natură.

Informaţiile privind orarele, serviciile şi preţurile acestora corespund la momentul elaborării lor sau al actualizării diverselor pagini ale site-ului; acestea sunt oferite doar cu titlu informativ şi deci nu sunt şi nu trebuie să fie considerate ca o ofertă contractuală a produselor şi serviciilor oferite de RTE. Pot interveni erori sau omisiuni.

Administratorul nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru situaţia în care unele informaţii sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi accesate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, nu îşi asumă nici o răspundere pentru repercusiunile care pot apărea datorită pierderii, întârzierii sau inexactităţii informaţiilor publicate pe site.

Utilizatorii vor folosi informaţiile conţinute pe site pe propria răspundere, iar în situaţia unei daune generate în urma utilizării serviciilor sau informaţiilor furnizate, utilizatorii admit că RTE va fi absolvit de orice răspundere. Informaţia prezentată:

– este doar de natură generală;

– nu este neapărat atotcuprinzătoare, completă, corectă sau actualizată;

– poate avea legături (link-uri) web spre alte site-uri asupra conţinutului cărora RTE nu deţine nici-o formă de control şi pentru care nu îşi poate asuma nicio responsabilitate.

RTE îşi păstrează dreptul de a limita accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul conţinut al www.rtec.md.

5. Publicitatea şi conţinutul furnizat de alte părţi

Unele părţi din conţinutul publicat pe www.rtec.md pot fi furnizate de terţe instituţii / persoane cu care RTE are relaţii contractuale în acesta direcţie. De asemenea, în interiorul www.rtec.md pot fi incluse zone publicitare în care se vor încărca mesaje publicitare ale unor terţe persoane. www.rtec.md nu este responsabil în nici o măsură asupra conţinutului livrat de terţe persoane, indiferent dacă acesta este publicitar sau nu. De asemenea, www.rtec.md nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul paginilor externe la care se face referire din interiorul său. În momentul în care accesaţi aceste site-uri externe, vă găsiţi implicit în afara site-ul www.rtec.md şi aveţi datoria de a respecta termenii şi condiţiile de utilizare ale site-urilor accesate.

Aceste prevederi sunt în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova în vigoare. Incălcarea clauzelor acestui document reprezintă o violare a drepturilor RTE şi poate atrage răspunderea civilă, contravenţională sau, după caz, penală a persoanei în culpă. Conflictele legate de termenii de utilizare ai site-ului ce pot apărea vor fi direcţionate spre soluţionare instanţelor judecătoreşti.

Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


24 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în legătură cu desfășurarea competiției sportive „Legal Half Marathon Chișinău”


8 mai 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paștele Blajinilor, 12-13 mai 2024, transportul public municipal va activa în regim special.


7 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, în legătură cu desfășurarea festivităților consacrate Zilei Europei la Chișinău


30 aprilie 2024

De Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special


25 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 aprilie 2024, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală, în legătură cu desfășurarea cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024, organizată de AO Clubul Sportiv „SPORTER”.