În conformitate cu decizia CMC nr.12/10 din 27 noiembrie 2009 „Cu privire la depistarea contravenţiilor şi sancţionarea pasagerilor contravenienţi în transportul public”, pentru călătoria fără documente de călătorie (bilete, abonamente, legitimaţii cu dreptul de a călători gratuit, carnete de student şi elev):

  • • În cazul acceptului de a plăti amenda pe loc, nu se întocmeşte proces- verbal –amenda constituie 50 lei cu eliberarea chitanţei respective;
  • • În cazul acceptului de a plăti amenda timp de 72 ore şi este identificat vinovatul, se întocmeşte proces- verbal de către angajaţii abilitaţi cu funcţii de control a Regiei Transport Electric şi Parcului urban de autobuze –amenda constituie 75 lei cu achitarea în casa acestor întreprinderi;
  • • În cazul neplătirii amenzii după expirarea a 72 ore, procesul-verbal se remite instanţei de judecată pentru sancţionarea în cuantum de pînă la 200,0 lei;
  • • În cazul refuzului de a plăti amenda fiind identificat vinovatul, se întocmeşte proces-verbal de către angajaţii abilitaţi cu funcţii de control ai Regiei Transport Electric şi Parcului urban de autobuze, care se remite instanţei de judecată pentru sancţionarea în cuantum de pînă la 200,0 lei;
  • • Pentru elevi (copii) care nu au achitat taxa pentru călătorie sau nu prezintă abonamentul, dar dispun de carnetul de elev, amenda constituie 10,0 lei cu eliberarea chitanţei respective.

Decizia CMC 12/10 din 27 noiembrie 2009

  1.4. Pasagerii care au asupra sa bagaje, este necesar ca pentru fiecare din acestea să se procure un bilet de călătorie. La transport se admit bagaje cu gabarite în limitele 60x40x20 – 100x50x30 cm şi cu greutatea de cel mult 60 kg. Biletul pentru transportarea bagajului se procură la conducătorul vehiculului sau la taxator.
Pentru transportarea bagajelor de mînă ( obiecte cu greutate de pînă la 30 kg) care au gabarite ce nu depășesc 60x40x20 cm și care nu incomodează alți pasageri plata nu se percepe.

  Posesorii abonamentelor şi legitimaţiilor cu dreptul de a călători gratuit achită plata pentru transportarea bagajului, conform tarifelor stabilite. Se permite călătoria fără plată suplimentară în vehiculele care vin în urma celui defectat pe ruta respectivă.

Te rugăm să te asiguri că deții un titlu de călătorie valid pe intreaga durată a călătoriel cu un mijloc de transport public aparținand I.M. „Regia transport electric" Chişinău!

Fii informat​


Știm cît este de important să fiți la curent cu toate noutățile, de aceea ne puteți găsi și pe rețelele de socializare.

Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


21 septembrie 2023

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 23 septembrie 2023, ora 01.00 -24 septembrie 2023, ora 19:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, în legătură cu desfășurarea unei întruniri sportive sub formă de maraton de alergări, ediția a VIII-a, organizat de către AO Clubul Sportiv „SPORTER”.


15 septembrie 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier la intersecția străzilor București și Tighina, în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina: 15-17 Septembrie 2023


6 septembrie 2023

10 troleibuze articulate, cu parcurs, de tip Ganz Solaris Trollino 18 au fost achiziționate anul curent de Primăria Municipiului Chișinău vor circula pe străzile Capitalei.


25 august 2023

Prelungirea orarelor de activitate a rutelor de troleibuz și autobuz pe perioada desfășurării Summer Fest 2023.


24 august 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN – 25, 26 și 27 August