Proiecte și colaborări

Î. M. „Regia Transport Electric” este una din cele mai mari întreprinderi de transport public din Republica Moldova, care are în componența sa trei parcuri de troleibuz, serviciul rețele electrice, ateliere de reparație și asamblare a troleibuzelor, serviciul de circulație cu rețeaua de dispecerate și alte 10 subdiviziuni.

Misiunea RTEC este de a asigura confortul si siguranța pasagerilor prin servicii sustenabile de transport de înaltă calitate. Creșterea permanentă a eficienței energetice, satisfacerea cererii de transport, predictibilitate și sporirea accesibilității și mobilității urbane, prin respectarea tuturor condițiilor de siguranță și reducerea accidentelor, aplicarea criteriilor de calitate, transparență precum şi diminuarea impactului negativ asupra mediului înconjurător prin transport ecologic, îmbunătățirea imaginii globale a transportului public, servind drept rol de model în procesul de regenerare al mun. Chișinău.

 

n acest context, managementul strategic al RTEC are un rol esențial în determinarea pe termen lung a direcției de dezvoltare și performanțele întreprinderii, cu accent pe:
-Calitatea și accesabilitatea serviciilor;
-Siguranța călătorilor și securitatea la trafic;
-Eficiența economică și ecologică;
-Imaginea brandului;
-Mobilitatea urbană.
Proiectele implimentate de către Î.M. ,,Regia transport electric” în colaborare cu partenerii externi în perioada 2017-2021:

Orașul/Autoritatea Nume proiect/Colaborare Perioada realizării și scopul Rezultate
Or. Minsk, Belarus ”Renovarea transportului electric pentru pasageri în Republica Moldova” 2017-2021 Asamblarea troleibuzelor la Chișinău și fortificarea sistemului de transport public. Asamblate 100 troleibuze model AKSM cu sistem de aer condiționat, podea rabatabilă, Led-uri, camere video, prize USB: - -50 troleibuze clasice; - -45 troleibuze cu mers autonom; - - 5 troleibuze articulate;
Or. Riga, Letonia Renovarea transportului public în municipiul Chișinău Trimestru IVa.2020 Reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău Procurate 25 de troleibuze cu parcurs, dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă, camere video: -20 troleibuze clasice de model Skoda 24TR; -5 troleibuze articulate de model Ganz Solaris Trollino.
Or. Como, Italia Renovarea transportului public în municipiul Chișinău Trimestru II a.2021 Reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău Procurate 2 troleibuze articulate de model Phileas Trolly, dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă, camere video.

Fii informat​


Știm cît este de important să fiți la curent cu toate noutățile, de aceea ne puteți găsi și pe rețelele de socializare.

Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


21 septembrie 2023

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 23 septembrie 2023, ora 01.00 -24 septembrie 2023, ora 19:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, în legătură cu desfășurarea unei întruniri sportive sub formă de maraton de alergări, ediția a VIII-a, organizat de către AO Clubul Sportiv „SPORTER”.


15 septembrie 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier la intersecția străzilor București și Tighina, în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina: 15-17 Septembrie 2023


6 septembrie 2023

10 troleibuze articulate, cu parcurs, de tip Ganz Solaris Trollino 18 au fost achiziționate anul curent de Primăria Municipiului Chișinău vor circula pe străzile Capitalei.


25 august 2023

Prelungirea orarelor de activitate a rutelor de troleibuz și autobuz pe perioada desfășurării Summer Fest 2023.


24 august 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN – 25, 26 și 27 August