Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 20 mai 2023, ora 08:00 – 22 mai 2023, ora 06:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin, Piața Marii Adunări Naționale.

Măsura a fost luată în legătură cu organizarea și desfășurarea de către Guvernul Republicii Moldova, pe 21 mai 2023, a întrunirii sociale Adunarea Națională „Moldova Europeană”, între orele 10:00-17:00, în Piața Marii Adunări Naționale.  

Astfel, în perioada menționată, transportul public (troleibuze, autobuze, microbuze), care traversează Piața Marii Adunări Naționale, va fi redirecționat pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE:

-Rutele nr. 1, 4, 5, 8 și 22  vor circula pe str. București (tur-retur);

-Ruta nr. 34: spre Centru – pe str. București, iar spre Trușeni – pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt – str. V. Alecsandri – str. București;

AUTOBUZE:

Spre sectoarele Botanica/Rîșcani

-Rutele nr. 9, 26 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;

-Ruta nr. 5: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Spre sectorul Buiucani

-Rutele nr. 9, 11, 46 – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create, iar automobiliștii sunt îndemnați să ocolească zona Pieții Marii Adunări Naționale în perioada desfășurării evenimentului de masă, pentru a evita formarea ambuteiajelor.

Informează-te și pe canalul de Telegram: https://t.me/RTE_Chisinau
Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


24 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în legătură cu desfășurarea competiției sportive „Legal Half Marathon Chișinău”


8 mai 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paștele Blajinilor, 12-13 mai 2024, transportul public municipal va activa în regim special.


7 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, în legătură cu desfășurarea festivităților consacrate Zilei Europei la Chișinău


30 aprilie 2024

De Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special


25 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 aprilie 2024, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală, în legătură cu desfășurarea cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024, organizată de AO Clubul Sportiv „SPORTER”.