O metodă adițională de plată a călătoriei în transportul public municipal!

Proiectul pilot, realizat de compania Orange, în colaborare cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, oferă posibilitatea achitării călătoriilor în troleibuzele rutelor nr. 5 și 21 și rutelor de autobuz nr. 19 și 23, folosind numărul Orange.
 
În fiecare unitate de transport sunt plasate câte 4 stickere cu coduri QR. Astfel, călătorul, abonat al operatorului respectiv, trebuie să execute următorii pași:
  1. Scanează cu ajutorul unui dispozitiv compatibil Codul QR amplasat în locul vizibil din transportul public municipal sau inițiată expedierea unui SMS la numărul scurt „7000” cu indicarea numărului mijlocului de transport public.
  2. Conţinutul SMS ce urmează a fi expediat la Numărul Scurt trebuie să conţină doar numărul mijlocului de transport public, fără alte semne sau spaţii.
  3. În cazul în care formatul SMS expediat de Client este corect şi contul mobil al clientului dispune de suficiente mijloace băneşti, sistemul informaţional va percepe din contul Clientului Plata şi va expedia Clientului un SMS-MT (Biletul de călătorie).

Călătorii plăcute!

 
Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


8 mai 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paștele Blajinilor, 12-13 mai 2024, transportul public municipal va activa în regim special.


7 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, în legătură cu desfășurarea festivităților consacrate Zilei Europei la Chișinău


30 aprilie 2024

De Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special


25 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 aprilie 2024, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală, în legătură cu desfășurarea cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024, organizată de AO Clubul Sportiv „SPORTER”.


18 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice nr. 2 a Troleibuzului Turistic “Chișinău Sightseeing”!