Primăria Municipiului Chișinău, împreună cu Directia generală mobilitate urbană, Regia Transport Electric Chisinau si Parcul Urban de Autobuze Chişinău, anunță introducerea și folosirea unei platforme de mobilitate urbană, care integrează date oferite în timp real de sistemul GPS implementat pe vehicule.
 
Călătorii au la dispoziție aplicația Tranzy, prin care află în cât timp ajunge mijlocul de transport în stație;
 
Live Map – o hartă live pentru vizualizarea fiecărei linii de transport cu tur-retur, poziţia fiecărui vehicul pe traseu si alte detalii utile călătorilor. Harta live poate fi consultată pe www.chisinau.md, www.rtec.md, www.autourban.md, www.mobilitatechisinau.md şi urmează să  fie introdusă şi în aplicaţia Tranzy
 
Aplicația poate fi descărcată atât pe iOS, cât și pe Android, din magazinele virtuale sau de pe www.tranzy.app.
 
Călătorii pot accesa prin intermediul aplicației mobile Tranzy și următoarele funcţionaliăţi:
-hartă actualizată a staţiilor de transport public din oraș;
detalii actualizate despre linii și rutele optime în funcție de punctul de plecare ales;
stațiile de troleibuz din proximitatea zonei;
-distanța până la destinație;
cea mai apropiată stație pentru determinarea traseului optim de a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp.
Timpii de sosire în staţii şi calcularea lor în timp real se generează în baza informaţiilor introduse în platformă de către compania de transport iar desfăşurarea optimă  a informaţiilor transmise reprezintă un cumul de factori între buna funcţionare a dispozitivelor şi acurateţea datelor de GPS (Arobs) şi operarea corectă RTEC şi PUA a platformei de management Tranzy.
 
Feedbackul și sugestiile pot fi lăsate chiar în aplicație. Ne propunem să analizam și sa venim cu o soluție la fiecare sugestie primită. Este foarte important ca acest proiect să fie util și sigur pentru cetățeni.
Implementarea unor astfel de servicii alături de Tranzy AI și cu ajutorul Arobs înseamnă deschiderea noastră și primii pași către o infrastructură în baza căreia putem digitaliza transportul public în Chişinău.
Aplicația este disponibilă în limba română, engleză și ucraineană. În scurt timp aceasta va fi disponibilă și în varianta rusă.
 
Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


8 mai 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de Paștele Blajinilor, 12-13 mai 2024, transportul public municipal va activa în regim special.


7 mai 2024

Suspendarea traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN, în legătură cu desfășurarea festivităților consacrate Zilei Europei la Chișinău


30 aprilie 2024

De Paști și Paștele Blajinilor, transportul public municipal va activa în regim special


25 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 28 aprilie 2024, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală, în legătură cu desfășurarea cursei de ciclism „Velohora”, ediția 2024, organizată de AO Clubul Sportiv „SPORTER”.


18 aprilie 2024

Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice nr. 2 a Troleibuzului Turistic “Chișinău Sightseeing”!