Primăria Municipiului Chișinău informează că marți au fost lansate oficial pe rute 10 troleibuze articulate (rulate), de tip Ganz Solaris Trollino 18, achiziționate în anul curent.

Acestea vor circula pe rutele nr. 10, 13 și 22. Unitățile de transport au o lungime de 18 metri, o capacitate de îmbarcare este de circa 160 de persoane și au fost procurate din Elveția, la preț de circa 25000 Euro per unitate.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a declarat că prin achizițiile făcute de municipalitate în ultima perioadă, este suplinit substanțial numărul de unități de transport de pasageri de mare capacitate, necesare în special în orele de vârf. Iar de rând cu benzile dedicate, aceasta va contribui la deplasarea mai rapidă a cetățenilor orașului spre diverse sectoare. Edilul a ținut să remarce că lotul curent de troleibuze este o achiziție bună pentru Chișinău, având în vedere starea tehnică a acestora și costul de achiziție, care este echivalentul a cca 25 mii Euro per unitate.

Troleibuzele dispun de podea joasă pe toată lungimea, sunt dotate cu sistem de aer condiționat și rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Prin continuarea modernizării parcurilor municipale de transport, municipalitatea creează un mediu urban mai sustenabil, mai eficient și mai atractiv, care să răspundă nevoilor locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a orașului.

În ultimii ani, municipalitatea a achiziționat și pus în circulație 95 de troleibuze.

Informează-te și pe canalul de Telegram: https://t.me/RTE_Chisinau
Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


20 martie 2024

Municipalitatea va achiziționa un lot de 43 troleibuze cu rulaj din orașul Riga, Letonia.


7 martie 2024

Circulația transportului public pe data de 8 Martie 2024


23 februarie 2024

Comunicat de presă privind perchezițiile anunțate public de către Centrul Național Anticorupție


14 februarie 2024

Proiect pilot, realizat de compania Orange, în colaborare cu Direcția Generală Mobilitate Urbană, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze, care oferă posibilitatea achitării călătoriilor în troleibuzele rutelor nr. 5 și 21 și rutelor de autobuz nr. 19 și 23, folosind numărul Orange.


14 februarie 2024

Din data de 15.02.2024, în itinerarul rutelor de troleibuz nr. 8 și 38 se stabilește o nouă stație de așteptare a transportului public „str. Constantin Brâncuși” din bd. Decebal (direcția spre Gara Feroviară)