Primăria Municipiului Chișinău informează că marți au fost lansate oficial pe rute 10 troleibuze articulate (rulate), de tip Ganz Solaris Trollino 18, achiziționate în anul curent.

Acestea vor circula pe rutele nr. 10, 13 și 22. Unitățile de transport au o lungime de 18 metri, o capacitate de îmbarcare este de circa 160 de persoane și au fost procurate din Elveția, la preț de circa 25000 Euro per unitate.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a declarat că prin achizițiile făcute de municipalitate în ultima perioadă, este suplinit substanțial numărul de unități de transport de pasageri de mare capacitate, necesare în special în orele de vârf. Iar de rând cu benzile dedicate, aceasta va contribui la deplasarea mai rapidă a cetățenilor orașului spre diverse sectoare. Edilul a ținut să remarce că lotul curent de troleibuze este o achiziție bună pentru Chișinău, având în vedere starea tehnică a acestora și costul de achiziție, care este echivalentul a cca 25 mii Euro per unitate.

Troleibuzele dispun de podea joasă pe toată lungimea, sunt dotate cu sistem de aer condiționat și rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Prin continuarea modernizării parcurilor municipale de transport, municipalitatea creează un mediu urban mai sustenabil, mai eficient și mai atractiv, care să răspundă nevoilor locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a orașului.

În ultimii ani, municipalitatea a achiziționat și pus în circulație 95 de troleibuze.

Informează-te și pe canalul de Telegram: https://t.me/RTE_Chisinau
Aviz
04 Junie 2021
Ghidul oficial care conține informații despre noul sistem de tarifare valabil din 1 Iulie 2022, avantajele oferite de abonamente, prețurile acestora și punctele de vânzare, dar și cine beneficiază de înlesniri sau călătorii gratuite.
Ghidul poate fi vizualizat aici: GHIDUL OFICIAL

Noutati


21 septembrie 2023

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 23 septembrie 2023, ora 01.00 -24 septembrie 2023, ora 19:00, va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin, în legătură cu desfășurarea unei întruniri sportive sub formă de maraton de alergări, ediția a VIII-a, organizat de către AO Clubul Sportiv „SPORTER”.


15 septembrie 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier la intersecția străzilor București și Tighina, în legătură cu efectuarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina: 15-17 Septembrie 2023


6 septembrie 2023

10 troleibuze articulate, cu parcurs, de tip Ganz Solaris Trollino 18 au fost achiziționate anul curent de Primăria Municipiului Chișinău vor circula pe străzile Capitalei.


25 august 2023

Prelungirea orarelor de activitate a rutelor de troleibuz și autobuz pe perioada desfășurării Summer Fest 2023.


24 august 2023

Suspendarea temporară a traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul PMAN – 25, 26 și 27 August